Antena 3 CNN Externe Sfârşitul lumii, la Bucureşti. Creatorul acceleratorului de particule vine în România

Sfârşitul lumii, la Bucureşti. Creatorul acceleratorului de particule vine în România

Sfârşitul lumii, la Bucureşti. Creatorul acceleratorului de particule vine în România
11 Noi 2008   •   00:06
Burkhard Schmidt este fizician la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, în cadrul proiectului LHC (Large Hadron Collider) - "Acceleratorul de particule" şi va susţine pe 14 noimebrie la Bucureşti o conferinţă cu tema "Creaţie sau evoluţie".
Conferinţa va avea loc la orele 19, la Centrul de conferinţe al Creştinior după Evanghelie din strada Iacob Felix nr. 40-42.
Burkhard Schmidt (foto) este cercetător în cadrul Biocomputing Group, condus de prof. Ch. Schütte şi care este parte a diferitelor activităţi în domeniul ştiinţific în informatică la Universitatea Liberă din Berlin. Cercetările lui Schimdt în domeniul dinamicii moleculare de lumină, cu modele bazate pe dinamici moleculare clasice şi cuantice sau pe combinaţii ale acestora. Această muncă este urmărită în strânsă colaborare cu mai multe grupuri de cercetare teoretică şi experimentală din Germania, Israel şi SUA şi care este finanţată de către diverse agenţii care oferă granturi. Activităţile sale de predare ca şi profesor se axează pe simulări moleculare, incluzând cursur işi seminarii regulate, precum şi dezvoltare software.
Proiectul LHC a fost văzut de unii savanţi drept unul extrem de periculos, care poate provoca chiar sfârşitul lumii prin crearea unei găuri negre care ar putea pune în pericol Pământul.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CERN geneva LHC
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close