Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Penn State University din SUA, fiind publicat, pe 13 ianuarie 2009, în revista Genome Research. Aceeaşi echipă de cercetători a reuşit, anul trecut, descifrarea ADN-ului mamutului lânos. ADN-ul mamuţilor era bine conservat în resturi de ţesut din gheaţa din Siberia.
Pornind de la această descoperire, cercetătorii şi-au propus să descifreze şi ADN-ul altor animale folosind fire de păr de la exemplarele împăiate din muzee.
Potrivit studiului, tigrii tasmaniaeni au dispărut în 1936 din cauză că erau prea asemănători genetic unul cu altul. Specia lor avea o varietate genetică redusă.
Tigrul tasmanian era foarte răspândit în Tasmania, în 1803, anul în care au venit primii colonişti europeni. El semăna foarte bine cu un câine. Corpul lung şi dungat era acoperit cu păr aspru, iar capul era de dimensiuni mari în comparaţie cu restul corpului.
Tigrul tasmanian era cel mai mare animal carnivor cu marsupiu. Ultimul exemplar a murit în captivitate, în anul 1936, la Gradina Zoologică Hobart.
Antena3.ro