Antena 3 CNN Externe Specialist german: Vaccinul împotriva gripei porcine ar putea duce la apariţia cancerului

Specialist german: Vaccinul împotriva gripei porcine ar putea duce la apariţia cancerului

Specialist german: Vaccinul împotriva gripei porcine ar putea duce la apariţia cancerului
Sursa foto: Vaccin
10 Aug 2009   •   23:15


Nici nu a apărut pe piaţă şi vaccinul împotriva virusului AH1N1 stârneşte deja controverse. Preşedintele comitetului pentru sănătate din parlamentul german susţine că vaccinul ar putea duce la apariţia cancerului. De cealaltă parte, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ne asigură că acesta va fi unul cât se poate de sigur.

Preşedintele comitetului pentru sănătate din parlamentul german spune că vaccinul împotriva virusului AH1N1 ar putea avea reacţii adverse. Vaccinul bazat pe celule canceroase extrase din aimale ar putea provoca reacţii alergice şi chiar apariţia cancerului.

Specialistul german susţine că vaccinul va provoca mai mari pagube decât virusul în sine dar că va aduce profit marilor companii farmaceutice.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din România spun însă că nu ar avea cum să se strecoare vreo eroare în fabricarea vaccinului. Înainte de a fi scos la vânzare va fi supus mai multor teste.

Două mari companii farmaceutice testează deja remediul împotriva virusului AH1N1.

Pe de altă parte, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din România, dar şi specialiştii români din domeniu susţin că aceste ipoteze sunt aberante şi că vaccinul nu prezintă niciun fel de risc.

Între timp, alte şapte cazuri de gripă porcină au apărut în România. Numărul bolnavilor din ţara noastră infectaţi cu virusul AH1N1 a ajuns la 222.

Antena 3



×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close