Antena 3 CNN Externe Oficial OMS: Pandemia de gripă nouă nu este falsă

Oficial OMS: Pandemia de gripă nouă nu este falsă

Oficial OMS: Pandemia de gripă nouă nu este falsă
Sursa foto: gripa
14 Ian 2010   •   18:04

Un oficial din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că pandemia de gripă porcină este reală şi i-a clasificat pe cei care răspândesc zvonuri contrare drept ?iresponsabili?. Keiji Fukuda ia apărarea companiilor farmaceutice spunând că nu au avut nici un rol în mediatizarea gripei AH1N1, informează Washington Post.

?Lumea se confruntă cu o pandemie reală. Oricine spune că pandemia este falsă, este iresponsabil şi greşeşte fundamental?, a declarat oficialul. ?Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost cât se poate de transparentă şi a acordat publicului numai informaţii adevărate şi verificate. Am avut grijă ca informaţiile transmise să nu fie false sau exagerate?, a mai spus Fukuda.

?Cei care susţin că oamenii de ştiinţă nu au avut motive să declare pandemie la nivel mondial se înseală. Experţii OMS au declarat pandemie pe baza răspândirii virusului?, a mai spus expertul.

Oficialul a precizat că industria farmaceutică nu a influenţat în nici un fel deciziile OMS. ?Pentru a proteja integritatea OMS, am evitat orice fel de conflict de interese.

În urmă cu două zile, un expert european în domeniul sănătăţii a declarat că pandemia de gripă porcină este una falsă, menită să crească vânzările companiilor farmaceutice. Wolfgang Wodarg, directorul departamentului de sănătate din cadrul Consiliului Europei, susţine că toate companiile farmaceutice au avut profituri de milioane de dolari de pe urma virusului AH1N1.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close