Antena 3 CNN Externe Medici ruşi: Teama de gripă porcină, amplificată artificial în beneficiul producătorilor de medicamente

Medici ruşi: Teama de gripă porcină, amplificată artificial în beneficiul producătorilor de medicamente

Medici ruşi: Teama de gripă porcină, amplificată artificial în beneficiul producătorilor de medicamente
Sursa foto: gripa porcina
12 Noi 2009   •   10:33

Temerile legate de gripa porcină sunt în mod deliberat amplificate de producătorii de vaccinuri şi medici, apreciază Societatea rusă a Medicilor Specialişti, citată de publicaţia rusă Gazeta.
Saveli Başcinski, vicepreşedinte al Societăţii, aprecia că procesul a fost iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a eliminat sintagma "infecţie periculoasă " din definiţia pandemiei.
Acum spune că o boală trebuie să fie răspândită pe mai multe continente pentru a fi considerată pandemie. Specialistul rus mai arăta că medicamente ce nu au fost testate clinic sunt vândute în unele state din cauza politicii OMS. El mai declara că doctorii din New York au lansat procese contra vaccinării pentru A/H1N1, acuzând că pericolele pentru sănătate sunt incalculabil mai mari decât posibilele beneficii.
Specialiştii medicali susţin că actuala rată a deceselor din cauza gripei porcine este considerabil mai mică decât cea a răcelii de sezon.

Aleksandr Saverski, preşedinte al Ligii pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor, susţine că acum în Rusia sunt 4000 de blonavi cu gripa porcină, în timp ce gripa de sezon loveşte de obicei între 27 şi 40 milioane persoane.

Profesorul Vasili Vlasov de la Societatea rus mai declarat că publicitatea creată este în beneficiul în special al producătorilor de medicamente şi cercetătorilor, care adesea sunt legaţi de producători, ceea ce este un conflict de interese.

Specialiştii mai îndemnau ca persoanele să dea în judecată autorităţile pentru vaccinarea obligatorie şi avertizau că cei ce se vaccinează se pot îmbolnîvi grav sau chiar muri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close