Antena 3 CNN Externe Anglia a instalat camere video care ?văd? crimele înainte de a se produce

Anglia a instalat camere video care ?văd? crimele înainte de a se produce

Anglia a instalat camere video care ?văd? crimele înainte de a se produce
28 Noi 2008   •   10:36

Ficţiunea din filmul Minority Report este transpusă în realitate de forţele de ordine din Marea Britanie. Un nou sistem de monitorizare video ce detectează şi ajută la prevenirea iinfracţiunilor înainte chiar de a se produce a fost instalat în premieră într-un oraş din insulă.
Consiliul oraşului Portsmouth a hotărât instalarea acestor camere inteligente care dau alarma unui operator când detectează un comportament dubios.
Sistemul Perceptrak, produs de Smart CCTV Ltd, este capabil să vadă incidente ?neobişnuite? precum o maşină ce merge prea repede sau o persoană care ?pierde vremea?. Apoi alertează unoperator CCTV care poate evalua situaţia şi şua măsurile necesare dacă cred că a fost comisă o infracţiune sau este pe cale de a fi comisă.
Sistemul este menit a urmări zonele liniştite, precum parcările, scările sau coridoarele unei clădiri, dar şi străzile pe timpul nopţii. Aceasta ar permite unui operator să monitorizeze mult mai multe camere fără a I necesar să urmărească simultan mai multe televizoare.
?Nick Hewitson, directorul Smart CCTV, aprecia că ?deşi suntem departe de Minority Report, este un pas mai aproape. Sistemul este capabil să alerteze operatorul dacă este ceva interesant precum o persoană care stă prea mult într-o zonă sau aleargă. Dar ce nu poate să facă este să aprecieze dacă acea persoană îşi aşteaptă iubita sau este pe cale să comită o infracţiune?.
Sistemul este folosit cu succes în New York, Washington şi Chicago.
Marea Britanie are instalată o cameră pentru fiecare 14 oameni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close