Antena 3 CNN Show Showbiz Peter Falk, celebrul detectiv Colombo, suferă de maladia Alzheimer

Peter Falk, celebrul detectiv Colombo, suferă de maladia Alzheimer

Peter Falk, celebrul detectiv Colombo, suferă de maladia Alzheimer
17 Dec 2008   •   12:38

Petre Falk, actorul cunoscut pentru rolul din serialul Colombo, sufră de maladia Alzheimer, anunţă AFP. Informaţia a işit la iveală după ce fiica actorului a cerut unui tribunal din Los Angeles plasarea tatălui ei sub curatelă. În vârstă de 81 de ani, actorul l-a întruchipat pe Colombo în mai mult de 70 de episoade ale serialului, pe o perioadă de 35 de ani, între 1968 şi 2003.
Catherine Falk a înaintat actele la Curtea Superioară de la Los Angeles, susţinând că tatăl ei are nevoie de ?îngrijire permanentă pentru sănătatea şi siguranţa sa?. Fiica actorului a cerut controlul asupra afacerilor tatălui său, potrivit AFP, afirmând că tatăl său poate fi ?uşor convins să transfere pe numele altcuiva proprietăţile sale?. Luna viitoare este programată o nouă audiere în acest caz.
Născut la New York în 1927, Falk şi-a început cariera pe Broadway în 1956, intrând rapid în atenţia studiourilor de la Hollywood. A fost nominalizat de două ori la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, jucând rolul unui gangster în filmul "Murder Inc" (1960) şi în "Pocketful of Miracles" din 1961.
Falk a fost nevoit să folosească un ochi de sticlă aproape întreaga viaţă, după ce ochiul stâng i-a fost îndepărtat la trei ani, din pricina unei tumori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: actor Alzheimer
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close