Antena 3 CNN Economic Auto Citroen prezintă oficial noul C3 (FOTO)

Citroen prezintă oficial noul C3 (FOTO)

Citroen prezintă oficial noul C3 (FOTO)
Sursa foto: citroen c3 2009
29 Iun 2009   •   17:28

Citroen a anunţat oficial, luni, noul C3 care urmează a fi comercializat în România începând din noiembrie 2009. C3 se numără printre succesele mărcii, fiind vândut până acum în peste 2 milioane de exemplare.

?Înnoirea acestui model este de o importanţă majoră pentru marcă şi ne oferă mijloacele de a ne realiza ambiţiile referitoare la creşterea cotei de piaţă, atât în ceea ce priveşte clienţii particulari cât şi clienţii întreprinderi?, a declarat Frederic Banzet, Director general Citroen.

Potrivit Citroen, noul C3 preia atuurile versiunii anterioare cărora le adaugă un stil mai sobru, o calitate superioară a finisajelor, o arhitectură inteligentă şi o habitabilitate peste standardele segmentului, menţinându-se totuşi în categoria celor mai compacte vehicule de pe piaţă. De asemenea, producătorul francez mizează pe un confort interior superior şi un comportament rutier excelent, atât în oraş cât şi la drum lung.



Din imaginile furnizate maşina arată foarte bine şi oferă ceva inedit: parbrizul ?Zenith?, care va furniza şoferului o mai bună vizibilitate, iar pasagerilor o experienţă de drum specială. Automobilul pastrează, în principiu, rotunjimile versiunii anterioare, cărora li se asociază linii mai ferme şi mai fluide.


Noul C3 măsoară 3,94 metri în lungime, 1,71 metri lăţime, iar raza de bracare este de 10,2 metri. Portbagajul are un volum de 300 de litri, iar interiorul beneficiază de numeroase spaţii de depozitare. Scaunele oferă o poziţie semi-înaltă uşurând accesul şi vizibilitatea, şi optimizând, în acelaşi timp, spaţiul pentru pasagerii din spate.



La capitolul multimedia, Citroen C3 se laudă cu sistemul audio RD4 cu mp3, USB Box (compus din priza USB + jack de 3,5 mm, compatibil iPod, kit hands-free Bluetooth) şi cu sistemul de navigatie MyWay. De asemenea noul C3 propune un sistem audio inedit denumit hifi System ce oferă performanţe acustice foarte bune, potrivit producătorului.



Noul C3 are o aerodinamică optimizată (Cx de 0,30), un nivel scăzut al emisiilor de CO2 - 99 g/km fiind lansat, pentru început, cu motorizarea HDi90 cu filtru de particule, şi cu un nou propulsor pe benzină, în 3 cilindri, care va avea emisii mai mici de 100 g/km de CO2. Din 2011 vor fi introduse noi grupe de motoare şi a doua generaţie a sistemului Stop & Start. Cutiile de viteză oferite sunt manuale cu 5 şi 6 trepte.





Automobilul este fabricat în Franţa, în uzinele Aulnay şi Poissy. Potrivit Citroen, maşina va parcurge peste 2 milioane de kilometri, până la lansarea sa pentru a garanta fiabilitatea optimă a vehiculului şi a retuşa orice imperfecţiune.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina automobil
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close