Antena 3 CNN Actualitate Vârful epidemiei de gripă AH1N1 va fi atins în preajma sărbătorilor de iarnă

Vârful epidemiei de gripă AH1N1 va fi atins în preajma sărbătorilor de iarnă

Vârful epidemiei de gripă AH1N1 va fi atins în preajma sărbătorilor de iarnă
11 Noi 2009   •   10:42

Specialiştii din sănătate avertizează că vârful epidemiei de gripă nouă va fi atins în preajma Crăciunului şi a Anului Nou. Aceştia fac apel la medici să fie pregătiţi pentru primirea bolnavilor, dar şi pentru vaccinarea unui număr cât mai mare de oameni.

Chiar şi aşa, experţii susţin că pandemia nu poate fi oprită nici prin vaccin, dar cei vulnerabili pot fi doar protejaţi. La noi în ţară, virusul gripal a îmbolnăvit o mie de oameni. În acest moment există două focare principale. Unul la Bucureşti, altul la Iaşi.

Statisticile arată că cei mai expuşi îmbolnăvirii sunt copiii, bătrânii şi femeile însărcinate, astfel că acestea sunt categoriile care ar trebui să primească primele vaccinul.

În România, gripa de tip nou închide una dupa alta şcolile din toată ţara. În instituţiile de învăţământ unde s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire, cursurile au fost suspendate timp de o săptămână, fie în toată şcoala, fie numai la clasele cu probleme.

La Colegiul "Mihai Viteazul" din Bucureşti au fost depistate patru cazuri de gripă nouă la elevi din clase diferite.

La Iaşi, numărul total al bolnavilor a ajuns la 131. În campusul universitar "Tudor Vladimirescu" au fost luate măsuri sanitare drastice.

Gripa de tip nou loveşte şi fotbalul. Jucătorul Politehnicii Iaşi, Cornel Buta, este primul fotbalist din Liga întâi diagnosticat cu virusul AH1N1. Acum toţi colegii de echipă sunt suspecţi de gripă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: AH1N1 gripa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close