Antena 3 CNN Actualitate Un zgârie-nori în formă de diamant ar putea fi construit în centrul Bucureştiului (FOTO)

Un zgârie-nori în formă de diamant ar putea fi construit în centrul Bucureştiului (FOTO)

Un zgârie-nori în formă de diamant ar putea fi construit în centrul Bucureştiului (FOTO)
Sursa foto: cladire
28 Ian 2009   •   10:17

Un zgârie-nori în formă de diamant, de 200 de metri, în centrul Capitalei. Acesta este ultimul proiect al unuia dintre cei mai în vogă arhitecţi contemporani ai lumii, Zaha Hadid. Potrivit presei engleze, construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de 100.000 de metri pătrati, va găzdui un hotel de 5 stele , un cazino, apartamente de lux, precum şi o zonă comercială şi de întâlnire pentru clienţi la etajele inferioare. Deocamdată, autorităţile române nu cunosc detalii despre acest proiect, anunţă România Liberă.

Gigantica clădire în formă de diamant înclinat urmează să fie amplasată pe strada Mihai Eminescu, la intersecţia cu Calea Dorobanţilor. Potrivit declaraţiilor făcute de arhitecta Zaha Hadid pe blogul său, beneficiarul acestui proiect este firma românească Smartown Investments. Proiectul va fi pus în aplicare în 2009, având ca termen de finalizare anul 2013.

Deocamdată, reprezentanţii firmei Smartown Investments au refuzat să furnizeze detalii referitoare la acest proiect.
Conform informatiilor furnizate de firma Zaha Hadid Architects pe 23 ianuarie şi citate de site-ul e-architect.co.uk, terenul pe care se va construi este la intersecţia a trei străzi: Mihai Eminescu, Calea Dorobanţilor şi General Broşteanu. Acelaşi site mai anunţă că designul clădirii este semnat de Zaha Hadid si Patrik Schumacher.
În prezent, Hadid mai are în desfăşurare un proiect în estul Europei, un turn de 250 de metri în Varşovia. Din cauza crizei financiare, construcţia acestei clădiri a fost recent oprită.
Autorităţile române spun că nu deţin informaţii referitoare la această construcţie. Clădirea nu a obţinut autorizaţie de construire de la Primaria Sectorului 1. În plus, la Primaria Capitalei nu a fost depusă nici o documentaţie pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Alexandru Ichim, responsabilul cu comunicarea din Primaria Sectorului 1, a declarat pentru România Liberă că acesta este un proiect mare care nu ar fi putut trece neobservat.
Sursă foto: www.banknews.ro
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close