Antena 3 CNN Actualitate Ţurţur de 3 metri şi 25 kilograme, în Călăraşi. Trimite imagini cu bucăţile mortale de gheaţă (VIDEO)

Ţurţur de 3 metri şi 25 kilograme, în Călăraşi. Trimite imagini cu bucăţile mortale de gheaţă (VIDEO)

Ţurţur de 3 metri şi 25 kilograme, în Călăraşi. Trimite imagini cu bucăţile mortale de gheaţă (VIDEO)
28 Ian 2010   •   19:20

Scapăm de ger, dar nu şi de pericole. Zeci de mii de turţuri atârnă în continuare la etajele superioare ale clădirilor. Adevărate capcane, după încălzirea vremii anunţată pentru zilele următoare. Blocurile de gheaţă pot pune în pericol vieţile trecătorilor.

După materialul publicat de Antena3.ro la sfârşitul săptămânii trecute, în care erau prezentate câteva astfel de exemple, iată că acestea continuă să apară.

În municipiul Călăraşi, spre exemplu, la etajul patru al unui imobil s-a format un ţurţur lung de trei metri, care cântărea nu mai puţin de 25 de kilograme.

Potrivit Mediafax, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi au intervenit pentru îndepărtarea acestuia.

"Aici, la blocul M 16, s-a intervenit, de asemenea, pentru înlăturarea mai multor ţurţuri de pe marginea acoperişului unui balcon de la etajul patru al imobilului, iar unul dintre ei măsura aproximativ trei metri şi cântărea circa 25 de kilograme, reprezentând un real pericol pentru trecători şi îndeosebi pentru aceia care vizitau magazinele de la parterul blocului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi pentru sursa precizată.

Dacă ai "surprins" gerul în imagini, încarcă materialele tale pe Videonews.ro. Acestea vor fi preluate apoi de Antena3.ro pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă neîndepărtarea ţurţurilor şi a gheţii.

În Iaşi, o persoană şi-a pierdut viaţa în urmă cu aproape o lună, după ce a fost strivită de un ţurţur uriaş. Oamenii se pare că nu au învăţat nimic, iar pericolul încă există. Scena se poate repeta odată cu creşterea temperaturilor.

Chiar şi aşa, nimeni nu pare să ia vreo măsură. Oamenii din zonă sunt îngroziţi. Au ajuns să le fie frică să meargă pe stradă.

IEŞEAN UCIS DE GHEAŢĂ


Până să intervină autorităţile sau proprietarii blocurilor, oamenii sunt sfătuiţi să fie atenţi pe unde merg pentru că riscă să-şi pună viaţa în pericol.

Iată alte imagini surprinse de un utilizator al site-ului Videonews.ro.

ŢURŢURI PERICULOŞI



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gheata
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close