Anul acesta, carnea de miel va fi mult mai ieftină. Cei care doresc să cumpere direct de la producători o pot face la preţul de 7 lei pe kilogram.
Mieii tăiaţi la stână nu pot fi, însă, vânduţi în pieţe fără autorizaţie sanitară. Iar abatorizarea mai ridică preţul unei carcase de miel cu încă 30%, ceea ce restrânge considerabil numărul furnizorilor.
Diferenţele sunt mari, însă producătorii spun că şi oferta va fi pe măsură, motiv pentru care preţurile nu vor creşte, ci dimpotrivă.
Chiar şi la 15 lei pe kilogram preţul tot este aproape la jumătate faţă de anul trecut. Atunci, vânzările au fost sub aşteptări, iar ciobanii rămaşi cu mieii nevânduţi au fost nevoiţi să înjumătăţească preţurile.
Anual, în România sunt sacrificaţi 3,5 milioane de miei, numai în perioada Paştelui.
Antena 3