Antena 3 CNN Actualitate Sănătate pe bani: Ministerul va introduce plata unor servicii medicale

Sănătate pe bani: Ministerul va introduce plata unor servicii medicale

Sănătate pe bani: Ministerul va introduce plata unor servicii medicale
20 Feb 2009   •   05:26

Sistemul de sănătate românesc ar putea fi în curând contra-cost, dar legal. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ia în calcul introducerea, din luna iulie, metoda de coplată pentru o parte dintre servicii şi stabilirea unui pachet general de servicii.
Oficialul ar mai dori şi introducerea unui sistem de asigurări complementare. În acest fel se consideră că se elimină sistemul de şpăgi şi va scădea presiunea pe aceste unităţi medicale.
Ministrul a precizat că este prematur să spună care vor fi serviciile la care se va percepe coplata şi care va fi cuantumul acesteia, dar a precizat că de la aceasta vor fi excluse persoanele defavorizate. Intenţia ministrului este de a introduce măsurile din semestrul al II-lea al acestui an.
Măsura este pe placul şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Directorul acestei instituţii prof. dr. Irinel Popescu aprecia că bugetul pentru sănătate este isuficient, iar pacienţii ar trebui să plătească în plus pentru ca să beneficieze de servicii sanitare complete.
El ar susţine introducerea în România a unui sistem de asigurare ca în SUA, acesta fiind unul dintre cele mai criticate sisteme din lume.
În altă ordine de idei, mai mulţi directori de spitale din sectorul 1 al Capitalei solicită Ministerului Sănătăţii (MS) să aibă curajul să închidă unităţile mici şi ineficiente. Medicii cer adoptarea urgentă a unor măsuri, mai ales că se aşteaptă o reducere a încasărilor la asigurările de sănătate.
Foto: intactimages.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CNSAS Irinel Popescu Ion Bazac
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close