Antena 3 CNN Actualitate Românii se vaccinează anti-AH1N1 fără să ştie ce conţine o doză. Află care este componenţa vaccinului

Românii se vaccinează anti-AH1N1 fără să ştie ce conţine o doză. Află care este componenţa vaccinului

Românii se vaccinează anti-AH1N1 fără să ştie ce conţine o doză. Află care este componenţa vaccinului
11 Ian 2010   •   19:15

Un român din 70 s-a vaccinat deja împotriva gripei porcine. Isteria continuă şi Ministerul Sănătăţii are toate şansele să consume toate cele 1,4 milioane de doze pregătite. Există şi o mare problemă: oamenii nu ştiu posibilele efecte adverse ale vaccinului şi nici ce să facă dacă li se întâmplă ceva.

Bilanţul victimelor se apropie de 100 de persoane. Cel al infectărilor este de 70 de ori mai mare. Iar cel al vaccinărilor de 2.000 de ori mai mare. Isteria gripei porcine a cuprins România după moartea unui om de televiziune. A fost momentul în care românii au trecut de la indiferenţă la disperare. Cu mic, cu mare, oamenii stau ore în şir la coadă pentru o doză de vaccin. Mulţi nici nu ştiu ce conţine vaccinul.

O doză de vaccin are 0,5 mililitri şi conţine antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină, tiomersal şi o soluţie tampon salină. Problema este Tiomersalul, o substanţă bazată pe mercur. Substanţa are diverse efecte adverse, având o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos.

Prezenţa Tiomersalului în organism poate genera abcese, granuloame şi inflamaţii. Un reputat neurochirurg francez spune chiar că vaccinul poate provoca boli grave, ca scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi lupusul. Totuşi, potrivit majorităţii medicilor, cantitatea din vaccinul antigripal este prea mică pentru a fi periculoasă.

Oamenii trebuie să mai ştie că vaccinarea este contraindicată persoanelor cu diverse alergii, celor care iau medicamente anticoagulante, celor cu stări febrile şi gravidelor aflate în primele luni de sarcină.

Lumea se vaccinează însă cu ochii închişi, în toată ţară.

VACCIN ANTIGRIPAL

Compoziţie (0,5 ml):

- Antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină
- Tiomersal
- Soluţie tampon salină (clorură de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile)


INTERZIS LA VACCINARE

- persoane cu alergii
- persoane care iau substanţe anticoagulante
- persoane cu stări febrile
- gravide în primele luni de sarcină




Antena 3


×
Subiecte în articol: vaccin AH1N1
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close