Antena 3 CNN Actualitate România va importa un vaccin anti-AH1N1 refuzat de alte state

România va importa un vaccin anti-AH1N1 refuzat de alte state

România va importa un vaccin anti-AH1N1 refuzat de alte state
Sursa foto: vaccin antigripal
09 Noi 2009   •   08:21

România va importa vaccinul contra gripei porcine de la compania GlaxoSmithKline. După ce oficialii s-au contrazis pe tema necesităţii unui import, statul a decis să cumpere 500.000 de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1 produse de GlaxoSmithKline. Cu toate acestea, anterior Polonia a respins importului aceluiaşi vaccin pe motiv că nu este suficient testat, scrie Gardianul,

Preşedintele ţării s-a contrazis săptămâna trecut ci oficiali ai Ministerului Sănătăţii pe această temă. Şeful statului s-a arătat ?alertat de declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin?.
Traian Băsescu făcea referire la afirmaţiile lui Streinu-Cercel, care cerea importul de vaccin din pricina ratei propagării virusului.

În cele din urmă Guvernul Boc a aprobat achiziţionarea a 500.000 de doze din străinătate, la un cost total de 2.250.000 de euro, pe motiv ca vaccinul românesc nu este aprobat pentru minori.

Premierul polonez, Donald Tusk, a acuzat companiile farmaceutice ca încearcă să pună pe seama guvernelor responsabilitatea eventualelor efecte secundare ale vaccinurilor împotriva gripei A H1N1, justificând astfel refuzul Poloniei de a le achiziţiona.
El amintea şi de ?clauze care nu sunt probabil în conformitate cu legislaţia poloneză şi care pun toată responsabilitatea asupra Guvernului unei ţări în privinţa efectelor secundare şi a eventualelor indemnizaţii?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina institutul cantacuzino
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close