Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în licee

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în licee

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în licee
02 Iul 2009   •   15:10

Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a publicat pe site rezultatele procesului de repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a opta. Elevii pot afla la ce liceu vor învăţa accesând site-ul admitere.edu.ro.

61.28% dintre elevii care au susţinut examenul de admitere au intrat la liceul pe care l-au pus ca primă opţiune. 83.07% dintre absolvenţi au intrat la una din primele trei optini. 7 candidati au intrat în liceu cu media 10, dintre care 3 vor urma Liceul Traian din Turnul Severin

Înscrierile la licee au început pe 18 iunie, iar absolvenţii claselor VIII-a şi-au putut depune fişele până pe data de 25 iunie.

Trecerea la acest nivel se face fără examen, pe baza mediei de admitere, formată din media generală de la tezele cu subiect unic şi media generală de absolvire a claselor 5-8, ambele cu o pondere de 50%.



Excepţie fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, cele bilingve şi cele cu predare în limba minorităţilor naţionale. A doua sesiune de repartizări a fost programată pe 13 iulie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close