Antena 3 CNN Actualitate Renegat de supuşi, împăratul Iulian a ajuns de la palat la colibă

Renegat de supuşi, împăratul Iulian a ajuns de la palat la colibă

Renegat de supuşi, împăratul Iulian a ajuns de la palat la colibă
Sursa foto: Baraca
13 Mar 2009   •   22:50

De la palate aurite şi mii de supuşi, a ajuns într-o colibă, înconjurat de gunoaie. Aceasta este povestea împăratului Iulian, un prinţ care a ajuns aproape un cerşetor în doar câţiva ani. Nici liniştea nu i-a rămas. Majestatea este hăituită şi alungată chiar de foştii săi supuşi. Avea palate care îi străluceau în soare, dormea în puf şi păşea pe aur. Supuşii îl venerau ca pe un zeu şi i se închinau până la apusul soarelui. Acum, a venit vremea împăratului să apună.


De împărăţia lui Iulian s-a ales praful. Copiii l-ar fi părăsit, iar supuşii îl gonesc. ?Mi-a stricat tot rostul?, se plânge bulibaşa din zonă. ?Am chemat ţigani să mai facem şedinţe în problemele noastre. dar n-am mai avut putere datorită acestui om (împăratul Iulian n.r.), că se băga printre noi?, spune el.


În urmă cu doi ani, îi spuneau majestate şi îi făceau cadouri scumpe. Acum îşi tratează împăratul ca un cerşetor. O localnică povesteşte cum până şi propriii săi copii l-au părăsit într-o cocioabă. Din palatele aurite ale Sibiului, Iulian a ajuns să locuiască într-o baracă mizeră cu geamurile sparte. Stă la periferia unei colonii de ţigani din Vâlcea. Foştii săi supuşi vor să-l alunge şi de-aici şi îl cauză că ar fi ?stricat rostul şatrei?. ?Nu mai avem niciun rost aici, dacă el este aici?, spune bulibaşa.


Cum a început declinul împăratului Iulian? Se vorbeşte că ar fi încercat să-şi înşele supuşii, care l-au renegat şi că ar fi fost părăsit de propria familie. Iulian îşi priveşte acum supuşii revoltaţi, dar nu-şi pierde speranţa. Se aşează pe un scaun rupt de lemn şi scrie o hotărâre regală. A rămas acelaşi împărat. împăratul din gunoi.


Observator

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close