Antena 3 CNN Actualitate Profesorul care a prezis cutremurul din Chile: În România s-ar putea produce un seism de 7,6

Profesorul care a prezis cutremurul din Chile: În România s-ar putea produce un seism de 7,6

Profesorul care a prezis cutremurul din Chile: În România s-ar putea produce un seism de 7,6
Sursa foto: cutremur
01 Mar 2010   •   19:17

În România, ne putem aştepta la un cutremur magnitudinea 7,6. Aşa ne spune Victor Mocanu, specialistul care a prevăzut şi cutremurul devastator din Chile. Şi alţi specialişti ne avertizează că s-ar putea produce la noi în ţară un cutremur mai mare decît cel din 1977. În săptămâna în care comemorăm victimele cutremurului de acum trei decenii, nu putem să nu ne gândim la ce ne aşteaptă.

Specialistul care a prevestit cutremurul din Chile, Victor Mocanu, spune că în România sunt riscuri mari de producere a unui cutremur puternic.

Victor Mocanu este profesor universitar la Facultatea de Geologie şi geofizică din cadrul Universităţii Bucureşti. Printre domeniile sale de interes se numără fizica globului, geodinamica si tectonofizica, hazardele naturale, seismica de reflexie şi refracţie pentru structuri regionale, tomografia seismică, dinamica regională, bazată pe seismică, geofizica de sondă şi metode potenţiale, modelarea creşterii orogenelor şi aerogeofizica, potrivit site-ului Universităţii Bucureşti.

Şi directorul ştiinţific al Institutului naţional de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, vorbeşte de posibilitatea producerii unui cutremur mai mare de 7,2 pe scara Richter, cât a avut cel din 1977.



Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close