Antena 3 CNN Actualitate Virsusului AH1N1, primele cazuri de "transmitere locală comunitară", confirmate la Bucureşti şi Iaşi

Virsusului AH1N1, primele cazuri de "transmitere locală comunitară", confirmate la Bucureşti şi Iaşi

Virsusului AH1N1, primele cazuri de "transmitere locală comunitară", confirmate la Bucureşti şi Iaşi
Sursa foto: gripa porcina
22 Oct 2009   •   09:30

Virusul AH1N1 se poate răspândi în comunitate, în România. Primele două cazuri de infecţie apărute la persoane care nu au fost în străinătate şi nici nu au luat contact cu persoane care au călătorit în ţările afectate de gripă porcină, au apărut la Bucureşti şi Iaşi.

Primul caz de gripă nouă a fost semnalat la o Şcoala nr. 146 din Bucureşti. Elevul infectat este în clasa a patra şi are 10 ani. El este izolat la domiciliu. Clasa unde a fost depistat cazul de infecţie cu virusul AH1N1 a fost închisă.

Copilul nu a intrat în contact cu cineva care fusese în străinătate, medicii temându-se că este vorba despre o ?transmitere în comunitate?.

Un alt caz a fost confirmat joi la un liceu din Iaşi. Tânãra depistatã cu gripă AH1N1 are 15 ani şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, ea fiind în prezent internată la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu.

Alte două cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate la Colegiul Naţional ?Mihai Viteazul? din Slobozia în a doua jumătate a lunii septembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: virus ah1n1
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close