Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor: Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze (VIDEO)

Colegiul Medicilor: Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze (VIDEO)

Colegiul Medicilor: Statul încalcă drepturile omului, punând presiune pe oameni să se vaccineze (VIDEO)
Sursa foto: astarastoae
14 Ian 2010   •   09:16

Statul român pune presiune pe cetăţeni, pentru a-şi face vaccinul antigripal, încălcând astfel drepturile omului. Este opinia preşedintelui Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae. Reprezentanţii Organizaţiei mondiale a Sănătăţii, susţin însă că vaccinul nu este periculos.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae susţine că statul român face presiuni asupra cetăţenilor, pentru a se vaccina, deşi populaţia nu este obligată să o facă. Preşedintele Colegiului Medicilor se numără printre cei care au ales să nu se vaccineze contra gripei noi.

?Nu m-am vaccinat, nici nu o s-o fac, e decizia mea nu trebuie să dau explicaţii, mă vaccinez doar când e obligatoriu? a spus Astărăstoae.

De cealaltă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că serul antigripal este sigur şi nu prezintă un pericol pentru cei care se vaccinează.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii resping acuzaţia că s-ar fi folosit de cazul Tecuceanu pentru a răspîndi panica şi a-i face pe români să se vaccineze.

Colegiul Naţional al Medicilor spune că este vorba despre o epidemie, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a modificat criteriile pentru a declara pandemia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost criticată şi în străinătate de o serie de experţi, care susţin că decizia OMS de a declara pandemia a fost influenţată de presiunile companiilor farmaceutice, dornice să scoată la vânzare vaccinul antigripal.




Antena 3

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close