Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei: În cazul unui cutremur de 7 pe scara Richter, 35.000 de construcţii vor fi afectate

Prefectul Capitalei: În cazul unui cutremur de 7 pe scara Richter, 35.000 de construcţii vor fi afectate

Prefectul Capitalei: În cazul unui cutremur de 7 pe scara Richter, 35.000 de construcţii vor fi afectate
Sursa foto: Atanasoaie
12 Oct 2009   •   17:06

Peste 5000 de imoblie din Bucureşti au fost clasificate cu gradul I, II sau III de risc seismi, potrivit prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, prezent la Forumului internaţional al riscurilor catastrofale de la Palatul Parlamentului. Acesta este de părere că, în cazul unui cutremur de peste 7 pe scara Richter, 35.000 de construcţii din Bucureşti ar avea de suferit, fiind distruse sau avariate. Cele mai expuse pericolului sunt clădirile vechi, cu peste patru etaje.

În aceste condiţii, prefectul este de părere că asigurarea locuinţei, care va deveni obligatorie, începând cu anul viitor, este de bun augur. El a declarat că firmele de asigurări vor avea cces la baza de date cu locuinţe din Capitală.

Prefectul a prezentat şi rezultatele exerciţiului de la începutul lui septembrie, când s-a dorit evaluarea forţei de reacţie a autorităţilor, în cazul unui cutremur de 6,8 pe scara Richter. Problemele cele mai importante sunt dotarea deficitară cu echipament şi tehnică de intervenţie, dar şi sistemul de comunicaţii vulberabil ?unui trafic ridicat?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prefect
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close