Antena 3 CNN Actualitate Boc solicită scoaterea în afara legii a plantelor etnobotanice cu efect halucinogen (VIDEO)

Boc solicită scoaterea în afara legii a plantelor etnobotanice cu efect halucinogen (VIDEO)

Boc solicită scoaterea în afara legii a plantelor etnobotanice cu efect halucinogen (VIDEO)
05 Feb 2010   •   12:47

Plantele halucinogene vor fi scoase în afara legii. Premierul Emil Boc le-a cerut, vineri, miniştrilor să finalizeze urgent actulul normativ privind interzicerea consumului plantelor etnobotanice cu efect halucinogen.

Boc i-a solicitat ministrului Sănătăţii să finalizeze în regim de urgenţă un act de urgenţă în acest sens, chiar dacă nu există un aviz al Comisiei Europene în acest sens. Premierul şi-a explicat decizia prin faptul că distribuirea acestor substanţe a provocat numeroase decese în rândul tinerilor.

Premierul aşteaptă actul normativ, din partea ministrului Sănătăţii, în şedinţa de săpătămâna viitoare.


"Aş vrea să mergem în regim de maximă urgenţă, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri şi chiar s-au soldat cu pierderi de vieţi în rândul adolescenţilor. Cred că trebuie să punem piciorul în prag cât mai repede. De aceea, pe miercuri, dacă se poate, domnule ministru, ştiu că lucraţi de ceva timp la actul normativ, nu mai aşteptaţi niciun alt aviz, haideţi să-l adoptăm, pentru că o viaţă este mai importantă decât orice aviz", i-a spus premierul ministrului Sănătăţii, potrivit Mediafax.



Şeful Executivului consideră că drogurile devin în Capitală ?un fenomen scăpat de sub control? şi a cerut ministerului Sănătăţii dar şi Internelor să analizeze serios această problemă, atât a drogurilor clasice cât şi a noilor plante halucinogene.

Poliţia investighează moartea unui adolescent care ar fi consumat plante etnobotanice

Un adolescent din Capitală a murit la începutul acestei săptămâni ?în condiţii suspecte?, poliţiştii fiind de părere că decesul să ar fi putut surveni în urma consumului de plante etnobotanice. Potrivit autopsiei, tânărul a suferit o embolie pulmonară cauzată de o intoxicaţie cu stupefiante. La domiciliul băiatului a fost găsită şi o ţigară care este acum analizată de specialişti.

Anul trecut, poliţia română a conficat 1.6 tone de droguri. Tot în 2009 s-a înregistrat şi cea mai mare captură de droguri din România, o cantitate de 1.2 tone de cocaină care valora 40 de milioane de euro. Stupefiantele au fost descoperite la Constanţa în containere care veneau din Brazilia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stupefiante droguri Emil Boc
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close