Antena 3 CNN Actualitate Cultură Patriciu, despre Patapievici: "Un piţigoi! Nu ştie că dintr-un euro trebuie să păstreze câţiva cenţi"

Patriciu, despre Patapievici: "Un piţigoi! Nu ştie că dintr-un euro trebuie să păstreze câţiva cenţi"

Patriciu, despre Patapievici: "Un piţigoi! Nu ştie că dintr-un euro trebuie să păstreze câţiva cenţi"
05 Noi 2008   •   15:52

Dinu Patriciu l-a numit pe Horia Roman Patapievici, în cadrul unei conferinţe de presă cu studenţii, ?un piţigoi care nu ştie că dintr-un euro trebuie să păstreze doar câţiva cenţi?, făcând referire la modul în care acesta a administrat fondurile Institutului Cultural Român. Potrivit jurnaliştilor de la Cotidianul, mogulul consideră că deşi ICR a redus cheltuielile administrative de la 52 la 30%, alocând pentru activităţile culturale restul de 70%, proporţia este în continuare insuficientă. El a dat exemplu mai multe organizaţii nonprofit care au cheltuieli administrative de 6-8%. Mai mult, Patriciu ar fi afirmat despre directorul ICR că este un ?psihopat, nu are nici un dram de minte?.
Horia-Roman Patapievici se declară ?mâhnit? de afirmaţiile lui Patriciu, mărturisindu-le jurnaliştilor de la ,,România liberă?? că nu are ?niciun conflict personal cu domnul Patriciu, pe care l-am întâlnit doar de trei ori în viaţă?.
În apărarea lui Patapievici a sărit senatorul Andrei Pleşu, care a afirmat că nu poate să îşi declare decât perplexitatea. ?Credeam că acest tip de limbaj va dispărea de pe scena publică românească odată cu ieşirea din Parlament a Partidului România Mare. Regret ce-am auzit, atât pentru dl Patapievici, cât şi pentru dl Patriciu?, a declarat Andrei Pleşu pentru cotidianul.ro.
Potrivit lui Dinu Patriciu, cheltuielile administrative de 52% nu ar fi justificate, el cunoscând ONG-uri la care respectivele costuri se ridică la 6-8%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close