Antena 3 CNN Actualitate O treime din bucureşteni nu se simt în siguranţă în propriul oraş

O treime din bucureşteni nu se simt în siguranţă în propriul oraş

O treime din bucureşteni nu se simt în siguranţă în propriul oraş
31 Oct 2008   •   10:54

Unu din trei bucureşteni nu se simte în siguranţă. Capitala României ocupă locul cinci în clasamentul celor 75 de oraşe europene în care timp de 16 ani s-a derulat un studiu legat de percepţia locuitorilor faţă de siguranţă şi care a fost publicat de Eurostat. Potrivit aceluiaşi clasament, Istanbulul este cel mai periculos oraş din Europa. În Napoli mai mult de jumătate din populaţie se simte în nesiguranţă.
Pe poziţiile următoare în clasamentul celor mai nesigure oraşe europene sunt Sofia, Atena şi Bucureştiul, potrivit Anuarului regiunilor pe 2008, publicat de Eurostat. Potrivit cotidianului Adevărul, unu din trei bucureşteni susţine că nu se simte în siguranţă în cartierul lui, iar unu din cinci are aceeaşi părere despre întregul oraş. Studiul arată că, oraşe precum Cluj-Napoca şi Piatra-Neamţ sunt mult mai sigure. Aici nesiguranţa oamenilor coboară sub 10%. Piatra-Neamţ ocupă locul 9, iar Cluj-Napoca, locul 17.
Capitala Bulgariei este şi mai nesigură. Procentul celor care nu se simt în siguranţă în propriul oraş şi cartier este cu aproximativ 10% mai mare decât în Bucureşti. La polul opus al clasamentului nesiguranţei sunt plasate, în special oraşe din Europa de Nord. Capitalele unde oamenii sunt cel mai puţin îngrijoraţi pentru siguranţa lor sunt Copenhaga, Helsinki, Amsterdam, Luxemburg, Stockholm, Paris şi Viena.
Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close