Antena 3 CNN Actualitate Număr record de copii născuţi cu malformaţii, din cauză că mamele intră în contact cu substanţe toxice

Număr record de copii născuţi cu malformaţii, din cauză că mamele intră în contact cu substanţe toxice

Număr record de copii născuţi cu malformaţii, din cauză că mamele intră în contact cu substanţe toxice
Sursa foto: bebelus
20 Ian 2009   •   12:55

Anul trecut, 265 de bebeluşi s-au născut prematur la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ?Sfântul Pantelimon? din Focşani. Aproximativ 20 dintre aceştia au decedat, anunţă Gardianul. Jumătate dintre mamele care au născut copii cu malformaţii la Focşani provin din comuna Matca din judeţul Galaţi care este o regiune legumicolă. Astfel, mamale intră în contact cu substanţe toxice.
Autorităţile din Galaţi susţin că nu cunosc asemenea probleme în rândul nou-născuţior deoarece femeile din Matca decid să nască la maternitatea din Focşani.
Medicii au mai găsit o explicaţie pentru o parte dintre cazurile de copii cu malformaţii. Unele dintre femeile însărcinate fumează, fac prea mult efort fizic sau nu dau importanţă alimentaţiei.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Alina Pelin, a declarat: "?Multe dintre femeile care au născut copii prematuri provin din localitatea Matca. Aşa cum se ştie, principala ocupaţie în zonă este grădinaritul, iar una dintre cauze ar putea fi şi faptul că utilizează substanţe toxice pentru a stropi plantele. De asemenea, ele consumă legume pe care le-au tratat cu astfel de substanţe?.
Alin Preda a povestit pentru Gardianul cel mai grav caz de acest tip cu care s-au confruntat medicii de la Secţia de nou-născuţi. ?În loc de piele avea o crustă. A fost o malformaţie foarte gravă care nu a permis supravieţuirea?, a precizat Alina Pelin.
În judeţul Galaţi, 52 de localităţi au pânzele freatice infestate cu nitrati sau nitriti care provin de la pesticidele folosite în agricultură.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close