Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii va aloca 500.000 euro pentru susţinerea cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro

Ministerul Sănătăţii va aloca 500.000 euro pentru susţinerea cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro

Ministerul Sănătăţii va aloca 500.000 euro pentru susţinerea cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro
19 Oct 2009   •   19:16

Ministerul Sănătăţii va aloca jumătate de milion de euro pentru susţinerea cuplurilor care recurg la fertilizarea in vitro. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a spus că programul va fi funcţional începând de anul viitor.

În prezent, un cuplu care apelează la fertilizarea in vitro pentru a avea un copil plăteşte între 1.500 şi 3.000 de euro. Pentru o singură procedură. De anul viitor ar putea primi aceşti bani de la Ministerul Sănătăţii. Proiectul prevede ca anual 250 de cupluri să beneficieze de ajutor financiar.

Deocamdată nu au fost stabilite toate criteriile. Propunerea este însă ca în program să fie incluse cupluri cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani.

Ministerul Sănătăţii va susţine financiar prima procedură de fertilizare in vitro. Dacă procedura nu are succes, următoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri.

Doar 30% din cuplurile care fac fertilzare in vitro au succes de la prima incercare.

Reprezentanţii Ministerului spun că au pus la punct acest proiect pentru că infertilitatea este o problemă medicală şi ar trebui ca şi pacienţii români să aibă acces gratuit la tratamente medicale dovedite utile.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close