Antena 3 CNN Actualitate Lumina de la Ierusalim, motiv de dispute în sânul Bisericii Ortodoxe

Lumina de la Ierusalim, motiv de dispute în sânul Bisericii Ortodoxe

Lumina de la Ierusalim, motiv de dispute în sânul Bisericii Ortodoxe
22 Apr 2009   •   23:29

Care e adevărata lumină de la Ierusalim? Nu vă grabiţi cu răspunsul, pentru că nici unii preoţi nu ştiu. Două felinare, aprinse din acelaşi loc, au reuşit să creeze dispute în sânul Bisericii Ortodoxe. Oficialii Patriarhiei sunt nemulţumiţi că o parte dintre preoţi au preferat să împartă credincioşilor flacăra adusă de Gheorghe Flutur şi nu pe cea binecuvîntată de mai marii bisericii.

Cursa din noaptea de Înviere s-a dat între Patriarhie şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Iar banii n-au fost o problemă. Flutur a strâns peste 20.000 de euro de la parlamentarii locali iar Patriarhia din sponsorizări. Ambele s-au organizat militareşte. Au închiriat avioane şi maşini cât mai rapide şi au avut autorizaţii de liberă trecere chiar şi în Israel.

Fără să mai ţină cont de culoarea politică, Gheorghe Flutur a apelat la o aeronavă din flota lui Dinu Patriciu pentru a aduce flacăra de la Ierusalim.

La Bucureşti flacăra a fost aşteptată de preoţii din sudul şi din estul ţării. Din Buzău, Vrancea, Tulcea, Constanţa, Galaţi sau Prahova. Şi-au aprins candelele speciale şi au demarat în trombă spre biserici. Parohiile din judeţele Sibiu şi Timişoara au închiriat elicopter.

Şi suceveanii au fost la fel de bine organizaţi. Pe aeroportul din Suceva, Gheorghe Flutur era aşteptat de preoţii bisericilor din nordul Moldovei.

La miezul nopţii toţi ortodocşii din toată ţară au avut parte de lumina sfântă. Neoficial reprezentanţii Patriarhiei n-au fost deloc încântaţi de acţiunea lui Gheorghe Flutur mai ales că a fost ajutat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Observator

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close