Antena 3 CNN Actualitate Leonard Orban: Comunităţile de romi, o piedică în calea aderării României la spaţiul Schengen

Leonard Orban: Comunităţile de romi, o piedică în calea aderării României la spaţiul Schengen

Leonard Orban: Comunităţile de romi, o piedică în calea aderării României la spaţiul Schengen
Sursa foto: Leonard Orban
21 Sep 2009   •   16:23

Procesul de aderare a României la spaţiul de liberă circulaţie Schengen în 2011 va fi extrem de dificil, a anunţat Leonard Orban, citat de rfi.ro. Comisarul european consideră că problemele legate de infracţionalitate şi de comunitatea romă vor constitui adevărate piedici pentru aderarea României.

Autorităţile române vor fi nevoite să poarte negocieri intense în acest sens, mai ales cu statele retincente faţă de capacitatea României de a rezolva problemele legate de migraţia forţei de muncă româneşti, romii sau infracţionalitatea ?exportată?, a explicat comisarul european.

?Negocierile vor fi foarte, foarte dure. E vorba de o decizie unanimă a statelor membre şi, desigur, inclusiv probleme bilaterale vor fi puse în discuţie în aceste negocieri. Nu e vorba de reproşat. E vorba că sunt anumite chestiuni care trebuie clarificate : prezenţa românilor în diferite state membre, infracţionalitatea?, a declarat Leonard Orban.

România va fi nevoită să îndeplinească o serie de condiţii pentru a putea adera la spaţiul de liberă circulaţie Schengen în 2011. Printre acestea se numără realizarea sistemului informatic ce va asigura legătura directă cu bazele europene de date şi integrarea în sistemul european comun de vize.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close