Antena 3 CNN Actualitate La Ministerul Economiei nu e criză. Videanu măreşte salariile directorilor de la Hidroelectrica şi Turceni

La Ministerul Economiei nu e criză. Videanu măreşte salariile directorilor de la Hidroelectrica şi Turceni

La Ministerul Economiei nu e criză. Videanu măreşte salariile directorilor de la Hidroelectrica şi Turceni
Sursa foto: videanu
19 Iun 2009   •   09:52

Ministerul Economiei sfidează criza majorând salarii. Ministrul de resort, Adriean Videanu, merge la şedinţa de guvern cu mapa cu măriri de lefuri pentru şefii de la societăţi în care statul este acţionar majoritar. Numai pentru directorii de la Hidroelectrica fondul de salarii e de 100.000 de euro. Generozitatea lui Videanu umple şi buzunarele directorilor de la Turceni a căror salarii au crescut pana la 50.000 de euro.

Directorii de la Hidroelectrica nu o duceau rău nici până acum. În varianta iniţială a bugetului li se alocaseră 275.000 de lei. Ministerul lui Videanu s-a gândit însă că nu e suficient, aşa că a majorat lefurile şi directorii din firmele unde statul este acţionar majoritar au ajuns la 406.000 de lei. Cu 47,6% mai mult, adică. Şi ca să nu îşi pună subordonaţii în cap, s-au gândit şi la ei. Aşa că salariul mediu în companie va ajunge la 4.800 de lei. Deloc rău, dacă ţinem seama că venitul mediu pe economie pentru populaţie este de 1.400 de lei.

Şi directorii de la Complexul energetic Turceni se pregătesc de un concediu liniştit. Au primit în plus de la Videanu câteva zeci de mii de lei. Mai exact, bugetul lor a ajuns la 213.000, faţă de 173.000 cât li se alocase iniţial. Diferenţa: 23,1%. În timp ce un bugetar din această societate câştigă la fel de bine ca şi şeful lui, în medie 3.834 de lei, mult mai mult decât visează alţi bugetari.

De partea cealaltă, şefii de la Transelectrica au ieşit din graţiile lui Videanu. Bugetul lor a fost redus cu 9,7%. Chiar şi aşa, tot îşi vor rotunji veniturile cu 206.000 de lei.

Cifrele au ajuns ieri în guvern, promovate chiar de Ministrul Economiei, Adriean Videanu. Cel în răspunderea căruia intră tocmai protejarea economiei naţionale. Explicaţia pentru sumele imense: companiile sunt pe profit. Deci, merită ca şefii să fie impulsionaţi. Nicio vorbă însă despre cum e obţinut acest plus: din tarifele imense, pe care le plăteşte, direct sau indirect, fiecare dintre români.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Videanu criza salarii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close