Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, agresat din nou. Fostul preşedinte, atacat cu ouă de un fost deţinut politic (VIDEO)

Ion Iliescu, agresat din nou. Fostul preşedinte, atacat cu ouă de un fost deţinut politic (VIDEO)

Ion Iliescu, agresat din nou. Fostul preşedinte, atacat cu ouă de un fost deţinut politic (VIDEO)
22 Dec 2008   •   09:16

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, a fost agresat, din nou, luni dimineaţă, la manifestările dedicate eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.
Potrivit primelor informaţii, dezminţite ulterior, Ion Iliescu ar fi fost trântit la pământ în momentul în care a ajuns în Piaţa Revoluţiei, de către un om din mulţime, care a fost, apoi, preluat de jandarmerie.
Fostul preşedinte a fost atacat cu ouă de către un bătrân în vârstă de aproximativ 78 de ani. Agresorul susţine că este un fost deţinut politic care a stat închis 17 ani la Aiud şi îl acuză pe fostul preşedinte de moartea copiilor săi în Revoluţia din 1989.

Purtătorul de cuvânt al SPP a precizat că fostul şef al statului a fost şi agresat verbal.
În urma incidentului, bătrânul agresor a fost dus la Secţia 1 de Poliţie, unde a fost amendat cu două milioane de lei vechi pentru tulburarea liniştii publice.
Ion Iliescu a refuzat să comenteze incidentul, afirmând doar că "oameni dezaxaţi sunt peste tot. (...) Trebuie ignoraţi".

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ion Iliescu a dat câteva lămuriri cu privire la incidentul de luni dimineaţă. Potrivit acestuia, nu a existat niciun fel de contact între agresor şi domnia sa.

Ion Iliescu a fost atacat cu monede duminică dimineaţă, la manifestările în memoria victimelor din 21-22 decembrie 1989. Incidentele au avut loc la Cimitirul Eroilor Revoluţiei din Capitală, în timpul manifestărilor dedicate celor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989.
Ion Iliescu a avut nevoie de protecţia angajaţilor de la SPP pentru a scăpa de furia revoluţionarilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu agresat comemorare
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close