Antena 3 CNN Actualitate Ion Bazac. Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, un eşec total

Ion Bazac. Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, un eşec total

Ion Bazac. Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, un eşec total
Sursa foto: Ion Bazac
18 Ian 2009   •   15:38

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost un eşec. Din analiza ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, rezultă că doar 2,57% dintre fetele de clasa a IV au fost vaccinate. În Bucureşti, rata vaccinărilor a fost de asemenea foarte mică. Din 6.000 de fete, nu au fost imunizate decât 185. Un alt exemplu negativ este judeţul Bacău, unde din 1.500 de fete nu au fost vaccinate decât două.
Noul ministru al Sănătăţii a declarat că principalele cauze care au dus la aceste rezultate slabe sunt graba cu care s-a desfăşurat campania şi lipsa de informare, atât a părinţilor, cât şi a medicilor, cu privire la beneficiile şi efectele acestui vaccin.
Cu toate acestea ministrul doreşte să continue proiectul, pe care îl consideră extrem de util, în condiţiile în care statisticile din domeniu scot la iveală date îngrijorătoare. În România sunt depistate anual aproximativ 3.000 de noi cazuri de cancer de col uterin, iar 2.000 de femei mor, în fiecare an, din cauza acestei maladii. Ministrul va organiza, în următorul an, un program amplu de informare, după care va relua campania de vaccinare, numai dacă statisticile vor arăta că părinţii sunt dispuşi să accepte imunizarea fetelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Bazac
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close