Antena 3 CNN Actualitate Institutul de Cercetări Alimentare: Zăpada din Bucureşti este extrem de toxică (VIDEO)

Institutul de Cercetări Alimentare: Zăpada din Bucureşti este extrem de toxică (VIDEO)

Institutul de Cercetări Alimentare: Zăpada din Bucureşti este extrem de toxică (VIDEO)
Sursa foto: zapada
04 Feb 2010   •   17:58

Motive de îngrijorare pentru iubitorii zăpezii. Zăpada din Capitală este foarte nocivă pentru populaţie, în condiţiile în care conţine mai multe metale grele. Acest lucru a fost confirmat de Institutul de Cercetări Alimentare.

Plumb, nitraţi şi nitriţi. Asta conţine zăpada din Capitală, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetări Alimentare. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât cantităţile înregistrate pot afect grav sănătatea bucureştenilor, dacă zăpada este ingerată.

Potrivit specialiştilor, substanţele pot influenţa sănătatea oamenilor mai mulţi zeci de ani de acum înainte. Cel mai îngrijorător semnal de alarmă este, însă, prezenţa DDT-ului în zăpada din Capitală, un pesticid interzis în urmă cu 20 de ani.

Unele organizaţii ecologiste susţin că DDT-ul ar fi ajuns în Capitală odată cu decopertarea unui depozit cu această substanţă, pe traseul autostrăzii Transilvania. Substanţa nocivă ar fi intrat în pânza freatică, iar de acolo, în râuri. Prin evaporare, apa a ridicat aceste substanţe în aer, fiind aduse în oraş de precipitaţii.



Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada Capitală
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close