Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină închide şcolile din România: Vezi lista unităţilor de învăţământ afectate

Gripa porcină închide şcolile din România: Vezi lista unităţilor de învăţământ afectate

Gripa porcină închide şcolile din România: Vezi lista unităţilor de învăţământ afectate
04 Noi 2009   •   13:36

Miercuri, la Colegiul Matei Basarab din Bucureşti a fost diagnosticat un caz de infectare cu virusul A H1N1. Este vorba despre o elevă din clasa a IX-a, aceasta fiind cea de-a patra unitate de învăţământ din Capitală unde a fost confirmată prezenţa gripei porcine. Primele două au fost anunţate la Şcoala nr. 146 din cartierul Panduri (22 octombrie) şi la Şcoala nr. 147 din Ferentari (28 octombrie), fiind vorba despre o elevă respectiv o profesoară. După ce prezenţa virusului a fost confirmată, cele două unităţi şcolare au fost închise.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 2 noiembrie, când cinci elevi ai Şcolii generale nr. 153 din Bucureşti, au fost diagnosticaţi cu A H1N1.

Tot miercuri, la Iaşi, au fost confirmate zece noi cazuri de gripă AH1N1 în mai multe unităţi de învăţământ, fiind vorba despre elevi de la la şcoala din localitatea Valea Lupului, Liceul Pedagogic, Liceul Sportiv şi Liceul de Informatică din municipiu.

Şapte şcoli din cinci judeţe, închise

Potrivit Ministerului Educaţiei, până în prezent cinci judeţe au decis închiderea a şapte şcoli din cauza îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1.

"Centralizarea făcută de Minister are ca punct de pornire raportările Inspectoratelor Şcolare Judeţene, care, la rândul lor, primesc datele de la Direcţiile de Sănătate Publică", precizează Serviciul Relaţii Publice al Ministerului Educaţiei.

Vezi lista şcolilor afectate de gripa porcină (pdf)

Lista şcolilor afectate se referă la date primite până miercuri, 4 noiembrie, ora 14:00. O actualizare a acestor date va fi disponibilă joi, 5 noiembrie, după ora 14.00, mai precizează sursa citată.

Aşadar, gripa porcină îşi face loc în tot mai multe insituţii de învăţământ din ţară, fiind foarte posibil ca şi unităţile unde a fost descoperită recent să aibă aceeaşi soartă ca şi celelate ? să-şi închidă temporar porţile.

De aici şi până la adoptarea pe scară largă, a aceleiaşi măsuri, mai precis închiderea tuturor unităţilor şcolare de învăţământ din ţară, nu mai este decât un pas. Mai ales că vacanţa de iarnă, care începe pe 19 decembrie 2009, se apropie cu paşi mari.


În privinţa vaccinării împotriva virusului A H1N1, la Institutul Cantacuzino se află pe stoc peste 1,3 milioane doze de vaccin, care vor putea fi utilizate spre sfârşitul lunii noiembrie a.c., odată cu eliberarea autorizaţiei de punere pe piaţă.

Numărul bolnavilor de gripă nouă din România a ajuns acum la 672, 97 dintre ei fiind diagnosticaţi doar în ultimele 24 de ore. Majoritatea sunt trataţi cu medicamente antivirale, respectiv izolaţi prin internare sau la domiciliu. Până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun deces ca urmare a infecţiei cu A H1N1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina virusul AH1N1
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close