Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină ar putea închide şcolile. OMS: Măsura poate preveni o epidemie

Gripa porcină ar putea închide şcolile. OMS: Măsura poate preveni o epidemie

Gripa porcină ar putea închide şcolile. OMS: Măsura poate preveni o epidemie
11 Sep 2009   •   21:05

Gripa AH1N1 ar putea închide şcolile. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţin că o astfel de măsură ar putea preveni o epidemie de gripă.

Aceasta este o recomandare, iar fiecare stat în care s-au semnalat până acum cazuri va acţiona în funcţie de propria strategie.

La noi, s-a decis ca medicii din cabinetele şcolare şi cele stomatologice să fie instruiţi, pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor.

Administraţia spitalelor din Bucureşti i-a instruit pe medicii din şcoli cum să facă faţă gripei de tip nou. După ce, în Franţa, trei şcoli au fost închise la doar o săptămână de la începerea noului an şcolar, administraţia locală vrea să prevină acestă situaţie în şcolile din România. Primul pas: respectarea normelor elementare de igienă.

Virusul AH1N1 este sensibil la măsuri simple de igienă. Astfel că medicii şcolari au primit şi o listă cu recomandări pe care trebuie să o afişeze într-un loc cât mai vizibil în şcoală. În cazul în care apar totuşi suspecţi în rândul elevilor, administraţia spitalelor împreună cu ministerul sănătăţii au pregătit o serie de măsuri imediate.

Monitorizarea şcolilor se va face cel puţin până la sfârşitul anului când Institutul Cantacuzino va avea vaccinul specific virusului gripei porcine.


Antena 3


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close