Antena 3 CNN Actualitate Emoţii pe aeroport. Un avion Tarom a aterizat abia la a doua încercare, pentru că a primit indicaţii greşite

Emoţii pe aeroport. Un avion Tarom a aterizat abia la a doua încercare, pentru că a primit indicaţii greşite

Emoţii pe aeroport. Un avion Tarom a aterizat abia la a doua încercare, pentru că a primit indicaţii greşite
Sursa foto: avion tarom
03 Mar 2009   •   09:42

Incident pe aeroportul Henri Coandă luni seara. Un avion aparţinând companiei Tarom ce efectua cursa Baia Mare - Bucureşti, a avut probleme la aterizarea pe aeroportul din Capitală. În momentul în care aeronava era pe punctul de a ateriza, a efectuat un viraj şi s-a reînnălţat, reuşind aterizarea abia la a doua încercare.
Potrivit reprezentanţilor Tarom, evenimentul ar fi avut loc din cauza controlorilor de zbor ai Romatsa, care au dat aeronavei o traiectorie de aterizare care se intersecta cu cea a unui alt avion. În ultimul moment, lucrătorii turnului de control au anulat procedura de aterizare, iar avionul a fost nevoit să ia din nou altitudine, pentru a evita o coliziune.
În urma incidentului, pasagerii aeronavei nu au avut de suferit.
?În momentul în care aeronava s-a poziţionat pentru aterizare, controlorii de trafic au recomandat să ia altitudine pentru că în faţa sa se afla un Boeing seria 800 care produce un vortex la aterizare, fiind un avion de fuselaj foarte mare.? a precizat pentru Antena 3, Mădălin Tudor, purtătorul de cuvânt al TAROM, care a adăugat că astfel de situaţii sunt normale în aviaţie şi nu constituie ?o urgenţă?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Henri Coanda
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close