Antena 3 CNN Actualitate Coadă la vaccinare. Mii de oameni s-au imunizat, în Bucureşti, împotriva gripei porcine (VIDEO)

Coadă la vaccinare. Mii de oameni s-au imunizat, în Bucureşti, împotriva gripei porcine (VIDEO)

Coadă la vaccinare. Mii de oameni s-au imunizat, în Bucureşti, împotriva gripei porcine (VIDEO)
Sursa foto: Adrian Streinu Cercel
09 Ian 2010   •   12:19

Valul de decese provocate de gripa nouă convinge din ce în ce mai multi români să se vaccineze împotriva AH1N1. Numai vineri peste 600 de persoane au fost vaccinate. Ministrul Sănătăţii spune că şi copiii între şase şi 15 ar putea să fie vaccinaţi din februarie. La Institutul Matei Balş, medicii vaccinează pe bandă rulantă, de câteva zile.

Peste 1.500 bucureşteni s-au aşezat şi sâmbătă la coadă să se vaccineze împotriva AH1N1 la Institutul Matei Balş. Este un interes fără precedent pentru o astfel de acţiune de prevenţie.

Având în vedere numărul mare de solicitări, sâmbătă, la ora 13.00, a mai fost deschis un centru de vaccinare, la Spitalul clinic de urgenţe oftalmologice din Capitală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel. De altfel, nici porţile Institutului Matei Balş nu se vor închide la ora 15.00, aşa cum era prevăzut în program, ci vor rămâne deschise până când toţi oamenii care aşteaptă la coadă vor fi vaccinaţi.

Luni vor fi deschise alte două centre de vaccinare, în Capitală, unul la Institutul Cantacuzino, iar celălalt în incinta Institutului de Sănătate Publică.

Adrian Streinu Cercel a făcut şi un apel către medicii de familie, să trateze cu seriozitate pandemia de gripă porcinp şi să facă toate demersurile pentru a-şi vaccina pacienţii. El a amintit şi faptul că vaccinarea este, fără excepţie, gratuită.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close