Antena 3 CNN Actualitate Bocitul mortului în casă şi plimbatul cu sicriul deschis până la groapă, în afara legii

Bocitul mortului în casă şi plimbatul cu sicriul deschis până la groapă, în afara legii

Bocitul mortului în casă şi plimbatul cu sicriul deschis până la groapă, în afara legii
23 Noi 2009   •   20:22

Traim in Europa, tot acolo trebuie sa murim, după legi europene. Parlamentarii au aprobat în Senat o lege care nu mai are loc pentru tradiţii, cum ar fi bocitul mortului în casă. Dar şi plimbatul cu sicriul deschis până la groapă.

Viitoarea lege europeană îngroapă tradiţia şi impune ca, după deces, corpul să fie transportat cu o maşină specială la capela cimitirului. Rudele nemulţumite au şi ele o mângâiere - firmele de pompe funebre vor fi obligate să aibă un fond de garantare, la fel ca şi medicii.

Noua lege ar reglementa şi felul în care trebuie sã arate cimitirele. Toate trebuie sã aibă capelă cu cameră frigorifică şi perdea de arbori de jur împrejur. Permite şi apariţia cimitirelor private, lucru cu care Biserica nu se poate împăca. Odată adoptată legea, cimitirele vor trebui să aibă alei pietruite şi asfaltate şi, neapărat, canalizare.

Deocamdată, cimitirele aflate în subordinea administraţiilor locale sunt singurele care respectă condiţiile cerute de viitoarea lege, doar pentru că sunt finanţate de la bugete locale. Însă, cele mai multe, adică peste 90 la sută, sunt locurile de veci ale bisericilor, care abia au gard de jur împrejur. Doar câteva, aflate la oraş, au capelă sau canalizare.

Observator

×
Subiecte în articol: înmormântare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close