Antena 3 CNN Actualitate 818 cazuri de gripă AH1N1, în România. Vaccinurile importate costă 2.250.000 euro, fără TVA

818 cazuri de gripă AH1N1, în România. Vaccinurile importate costă 2.250.000 euro, fără TVA

818 cazuri de gripă AH1N1, în România. Vaccinurile importate costă 2.250.000 euro, fără TVA
06 Noi 2009   •   17:02

În România, cazurile de gripă porcină se înmulţesc de la o oră la alta. Tot mai multe instituţii sunt închise, iar spitalele de boli infecţioase din ţară sunt din ce în ce mai aglomerate. La Constanţa, cursurile Universităţii Ovidius au fost suspendate, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu noul virus gripal. Şi la Iaşi, alţi patru elevi au fost internaţi la spitalul de boli infecţioase. Două licee ramân în continuare închise, iar alte cinci unităţi de învăţământ au clase unde cursurile au fost suspendate.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în România există 818 cazuri de infectare cu virusul AH1N1, dintre care 364 sunt încă sub tratament cu medicamente antivirale.

"Din cei 364, cinci pacienţi sunt internaţi în spital, restul aflându-se în terapie prescrisă la domiciliu", a precizat Streinu-Cercel.

Majoritatea cazurilor înregistrate în România sunt forme uşoare, cu excepţia unei persoane care suferă de o afecţiune pulmonară cronică.

Cât priveşte campania de vaccinare, Streinu-Cercel a anunţat că astăzi a fost semnat memorandumul prin care Guvernul aprobă achiziţionarea a 500.000 de doze de vaccin anti-AH1N1. Acestea vor fi cumpărate de pe piaţa internaţională şi sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 6 ani.

Firma de la care se va achiziţiona vaccinul pentru copii este GlaxoSmithKline, iar preţul este de 4,5 euro/doză, fără TVA.

Totodată, a mai precizat secretarul de stat, a fost aprobată şi suplimentarea fondurilor prin care va fi dublat numărul de doze produs de Institutul Cantacuzino.

"Vaccinul produs în ţara noastră respectă toate standardele (...) şi este similar cu cel împotriva gripei sezoniere, astfel că reacţiile adverse sunt la fel ca ale acestuia", a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: gripa vaccin AH1N1
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close