Antena 3 CNN Actualitate AH1N1 în România. Peste 20 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Mai multe şcoli închise

AH1N1 în România. Peste 20 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Mai multe şcoli închise

AH1N1 în România. Peste 20 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore. Mai multe şcoli închise
Sursa foto: gripa porcina
02 Noi 2009   •   12:02

Gripa nouă se întinde cu repeziciune în România. Luni au apărut nu mai puţin de 22 de noi cazuri. Cele mai multe au fost înregistrate la Craiova, unde 11 persoane au fost diagnosticate cu cu gripa de tip AH1N1. O şcoală din Filiaşi a fost închisă după ce 7 elevi s-au infectat.

Alte cinci cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost semnalate la Iaşi, la elevi de liceu. Şi în Capitală, şcoala 153 din sectorul şase, a fost închisă după ce au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu AH1N1, iar alte persoane sunt suspecte.

Un nou caz şi la Galaţi. Este vorba de un gălăţean de 54 de ani, care stă în Anglia şi care a venit recent la rude. Pe lângă acest caz confirmat, nepotul de 2 ani al englezului din Tecuci şi fiica acestuia, o tânăra de 29 de ani, însărcinată în luna a doua, sunt şi ei suspecţi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. La Tecuci, familia bărbatului e sub supraveghere mediaclă.

În Maramureş, un bărbat de 35 de ani a fost depistat cu virusul AH1N1. Şi la Constanţa există doi suspecţi de gripă porcină. Este vorba de un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie care se pare că au intrat în contact cu grupul de 40 de turişti infectaţi de la hotelul Sinaia.

Unul dintre turiştii de la Hotelul Sinaia se află în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase, Matei Balş.

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii discută la această oră în cadrul comitetului de coordonare a noii gripe probleme legate de răspândirea acestui virus. Primele concluzii le vom avea la ora 14.30.

Simptomele infecţiei cu virusul gripal AH1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii:

-rinoree
-jenă în gât
-febră
-stare generală proastă

Pentru a ne feri de noua gripă, medicii recomandă:

-spălatul mâinilor cât mai des
-evitarea zonelor aglomerate şi contactul cu persoanele bolnave
-când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă de unică folosinţă. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi.
-izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close