Antena 3 CNN Politică Sorina Luminiţa Plăcintă, un ministru prosper în afaceri. Vezi declaraţia de avere

Sorina Luminiţa Plăcintă, un ministru prosper în afaceri. Vezi declaraţia de avere

Sorina Luminiţa Plăcintă, un ministru prosper în afaceri. Vezi declaraţia de avere
Sursa foto: Sorina Luminita Placinta
14 Iul 2009   •   18:20

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Luminiţa Plăcintă, este inginer şi, se pare, un prosper om de afaceri. Conform declaraţiei de avere, ea deţine patru case, dintre care una în Elveţia şi mai multe firme. Trei în declaraţia de interese şi patru potrivit unor surse.

Sorina Plăcintă are 44 de ani şi este Senator în Colegiul 1, Circumscripţia Electorală 41 Vrancea. Este inginer şi a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi în anul 1989.

Înainte să fie aleasă senator, Sorina Plăcintă a lucrat ca inginer textilist, expert vamal, manager de proiect şi manager în turism.

Declaraţie de avere Sorina Luminiţa Plăcintă (pdf)

În declaraţia de interese, Sorina Plăcintă a precizat că este acţionar la trei firme. În declaraţia de avere este menţionat însă profitul obţinut doar de una dintre firme. Surse susţin că Plăcintă ar avea acţiuni la patru firme.

Sorina Plăcintă deţine trei case în Focşani şi una în Elveţia, două terenuri tot în Focşani, trei autoturisme şi bijuterii în valoare de 40.000 de euro. Are depozite bancare de peste un milion de lei la care se adaugă peste 13.000 euro.

La capitolul datorii, senatorul menţionează un credit de peste 57.000 euro.

Conform propriei declaraţii, Sorina Plăcintă a realizat in 2002 primul cartier de case private din Focsani şi a finanţat reabilitarea salii de festivitati de la Colegiul Unirea Focsani. De asemenea, este ctitorul bisericii ?Adormirea Maicii Domnului si Sf. Andrei" din Focşani.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close