Antena 3 CNN Politică Liviu Voinea: România are măsuri "cârpeli" de relansare economică

Liviu Voinea: România are măsuri "cârpeli" de relansare economică

Liviu Voinea: România are măsuri "cârpeli" de relansare economică
05 Ian 2009   •   20:53

Premierul Boc şi-a propus, de anul nou, să fie "garantul speranţelor românilor". Deocamdată este groparul promisiunilor electorale legate de pensii, de salarii şi de impozite. S-a înfuriat că Palatul Victoria e prea larg la pungă şi, ca-ntr-o scenetă din Animat Planet, s-a apucat să taie şi să raţionalizeze. Însă unde este raţiunea? Pentru că, aşa cum arată o analiză publicată, marţi, în Financiarul, premierul Boc a tăiat din cheltuieli anulate deja de fostul cabinet Tăriceanu.
În schimb, în ajun de Revelion, cabinetul său a mărit contribuţiile de asigurări sociale pentru angajatori şi a anulat o serie de facilităţi fiscale, tot pentru patroni.
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg în ediţia de luni a emisiunii Ştirea Zilei, de către fostul premier Radu Vasile şi Liviu Voinea, preşedintele Grupului de Economie Aplicată.
Fostul premier susţine că România are nevoie de un plan anti-criză, de relansare economică. Potrivit acestuia, deocamdată nu avem decât unele declaraţii.
Problema ridicată de Radu Vasile este susţinută, de altfel, şi de către preşedintele Grupului de Economie Aplicată, Liviu Voinea. Potrivit acestuia, România nu a avut niciodată o strategie privind reforma politicii fiscale adecvate.
Liviu Voinea susţine că măsurile anunţate de Guvern sunt "cârpeli". Acesta a dat ca exemplu contradicţia dintre cota unică şi existenţa unui plafon la indemnizaţiile pentru mame, în ambele cazuri fiind vorba de măsuri fiscale, însă cu două principii diferite.
Fostul premier, Radu Vasile, a mai declarat că Uniunea Europeană a făcut recomandări să se meargă pe patru direcţii pentru combaterea crizei. Acesta a refuzat, însă, să numească aceste direcţii, recomandându-le celor în măsură să le aplice să se intereseze mai mult despre acestea.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Liviu Voinea Emil Boc
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close