Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu, despre candidatura ca independent la preşedinţie: E o chestiune de viaţă, nu o aventură

Sorin Oprescu, despre candidatura ca independent la preşedinţie: E o chestiune de viaţă, nu o aventură

Sorin Oprescu, despre candidatura ca independent la preşedinţie: E o chestiune de viaţă, nu o aventură
07 Sep 2009   •   21:07

Candidatura lui Sorin Oprescu la alegerile prezidenţiale din toamnă rămâne "în aer". Invitat în ediţia de luni a emisiunii Ştirea Zilei, actualul primar general nu a dorit să confirme, dar nici să infirme intrarea sa în cursa electorală.

"Atunci când am să mă pronunţ, am să mă pronunţ clar. Am vrut mereu să mă pronunţ în cunoştinţă de cauză", a declarat Sorin Oprescu, adăugând că anunţul îl va face în momentul în care va avea "toate elementele" pe care şi le-a propus.

"Este o chestiune de viaţă şi nu una de aventură", a mai declarat Oprescu.

Alegătorii vor afla, însă, în curând care este decizia primarului. Mai exact, la finalul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, întrucât, în cazul în care va dori să intre în cursa electorală, Sorin Oprescu va avea nevoie de timp pentru a aduna semnăturile necesare.



Dacă va candida la alegerile din toamnă, Oprescu o va face ca independent. Există, însă, tot mai multe voci care susţin că şi Traian Băsescu ar putea candida tot ca independent.

În acest sens, preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, de asemenea invitat la Ştirea Zilei, a declarat că, în cazul lui Traian Băsescu, independenţa este una fictivă, acesta fiind susţinut de PD-L. În cazul lui Sorin Oprescu, însă, lucrurile diferă, întrucât PSD - partidul de care s-a desprins - nu îl mai agreează pe actualul primar general.

Întrebat dacă există vreo susţinere din partea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, pentru ca Oprescu să candideze la prezidenţiale, edilul a declarat: "Este mai mult intuită de mine, dar fără niciun fel de certitudine legată de vreo discuţie sau de vreo promisiune făcută. Ăsta este adevărul".



Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu candidatura prezidentiale
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close