Antena 3 CNN Politică Scandal intern în PD-L. Vasile Blaga şi-ar putea anunţa intenţia de a candida la şefia partidului

Scandal intern în PD-L. Vasile Blaga şi-ar putea anunţa intenţia de a candida la şefia partidului

Scandal intern în PD-L. Vasile Blaga şi-ar putea anunţa intenţia de a candida la şefia partidului
Sursa foto: Vasile Blaga
09 Ian 2010   •   11:25

Febra scandalurilor interne i-a cuprins şi pe democrat-liberali. Partidul prezidenţial îşi pierde încet, încet imaginea de partid-monolit, grupat în jurul unei singure voci. Gruparea intelectualilor, impusă de şeful statului în partid, luptă împotriva triadei Blaga-Videanu-Berceanu, notează Jurnalul Naţional în ediţia de sâmbătă. Jurnaliştii mai scriu că Vasile Blaga ar putea să-şi anunţe candidatura la şefia PD-L.

Tensiunile dintre democrat-liberali apar chiar înaintea Congresului la care urmează să fie aleasă o nouă conducere a partidului. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, există o adversitate făţişă între gruparea Blaga-Videanu-Berceanu şi echipa "intelectualilor", sprijinită chiar de Traian Băsescu.

Printre exponenţii principali ai "intelectualilor" se numără fostul consilier prezidenţial Cristian Preda, şi Sever Voinescu, fost purtător de cuvânt al campaniei. În ultima săptămână, Cristian Preda a iniţiat mai multe atacuri la adresa conducerii PD-L, pe care a acuzat-o de "oligarhizarea partidului". Preda l-a acuzat pe premierul Boc, în special pentru desemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor în Sectorul 1.
Surprinzător, Cristian Preda nu a ezitat să o ia la ţintă nici pe fosta sa colegă de la Cotroceni, Elena Udrea, pentru tipul de carieră îmbrăţişat de aceasta. La rândul său, Sever Voinescu a vorbit despre necesitatea reformării PD-L, partidul confruntându-se cu o criză a resurselor umane.

Emil Boc a răspuns atacurilor, declarând că cei doi contestatari "nu au experienţă politică". În acest context, se prefigurează o luptă acerbă pentru funcţiile de conducere în PD-L, inclusiv pentru cea de preşedinte. Cel care ar putea să-i ia locul lui Emil Boc la şefia partidului ar putea fi Vasile Blaga, care se bucură de o susţinere importantă la nivelul şefilor de organizaţii.

De partea cealaltă, gruparea "reformistă" pregăteşte alegeri pe bază de moţiuni, adică cel care candidează la preşedinţia partidului propune întreaga echipă de conducere. Asta ar uşura înlăturarea unor nedoriţi din schema funcţiilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close