Antena 3 CNN Politică Principele Radu Duda a abandonat cursa electorală pentru Cotroceni

Principele Radu Duda a abandonat cursa electorală pentru Cotroceni

Principele Radu Duda a abandonat cursa electorală pentru Cotroceni
Sursa foto: Principele Radu Duda
02 Sep 2009   •   18:11

Principele Radu Duda şi-a anunţat miercuri retragerea din cursa prezidenţială. Candidat independent pentru Cotroceni, Radu Duda îşi motivează "cu părere de rău, dar cu speranţă pentru viitor" gestul de abandonare a cursei electorale prin faptul că dreapta politicii româneşti nu i-a susţinut demersul şi prin faptul că viitoarea campanie prezidenţială ?nu va mai fi o luptă electorală, ci o luptă între clanuri". Aventura electorală a prinţului consort în hăţurile politicii româneşti a ţinut numai 5 luni de zile. El şi-a anunţat pentru prima dată candidatura pe data de 9 aprilie anul curent, dar sondajele de opinie în această perioadă nu au consemnat vreun progres semnificativ al acestui candidat în preferinţele românilor, vârful ascensiunii sale electorale fiind înregistrarea a 12% din intenţiile de vot ale populaţiei pe la sfârşitul primăverii.

"De când am hotărât să mă prezint la alegerile prezidenţiale până astăzi au trecut cinci luni. Acum ştiu că "România Altfel" este posibilă, că ea are adepţi. Cei 12% dintre români care ar dori să voteze cu mine sunt un izvor de bine nepreţuit. Ei s-au aşezat în jurul ideii de respect al Statului şi de profesionalism în viaţa publică fără să-i oblige nimeni. 12% dintre români convinşi sunt mai puternici decât 35% dintre români păcăliţi, constrânşi sau interesaţi", afirmă Duda într-un comunicat de presă.

RADU DUDA, PE VREMEA CÂND ÎŞI ANUNŢA CANDIDATURA LA PREŞEDINŢIE


În opinia principelui pe actualul eşachier politic nu este loc de politicieni de dreapta. "Stânga politică este în buzunarul prezidenţial. Dreapta politică a ales să ignore proiectul Casei Regale, crezând că astfel va avea un câştig politic pe termen scurt. Va fi o repetare a greşelii din 1997" mai susţine Radu Duda.

PRINCIPELE RADU DUDA, LA O ÎNTÂLNIRE ELECTORALĂ: ASCULTĂ IMNUL CÂNTAT DE LĂUTARI


Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close