Antena 3 CNN Politică PPE sprijină candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale

PPE sprijină candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale

PPE sprijină candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale
Sursa foto: Traian Bãsescu
22 Oct 2009   •   14:20

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens şi liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul şi-au exprimat joi sprijinul faţă de Traian Băsescu pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al României.
"PPE îşi declară sprijinul pentru candidatura domnului Traian Băsescu la un nou mandat de preşedinte al României. Admiterea României în Uniunea Europeană a avut loc în timpul mandatului şi cu contribuţia directă a preşedintelui Traian Băsescu", se arată în comunicatul liderilor popularilor europeni.
Liderii PPE invocă buna colaborare pe care au avut-o cu preşedintele în exerciţiu. "Am avut plăcerea să-l întâlnim de mai multe ori pe preşedintele Băsescu. Am fost impresionaţi de fiecare dată de preocuparea sa pentru integrarea profundă a României precum şi de implicarea preşedintelui în problemele europene majore", mai subliniază Martens şi Daul.
Cei doi populari euroeni dau ca exemplu poziţia preşedintelui Băsescu în chestiunile legate de securitatea energetică a UE şi de stabilitatea în zona Mării Negre, dar şi eforturile pentru modernizarea României, combaterea corupţiei la nivel înalt şi aplicarea egală a legii. 
"PPE consideră că, într-o perioadă economică şi politică deosebit de dificilă, România are nevoie de un preşedinte capabil să sprijine atât eforturile de redresare economică internă, cât şi prezenţa eficientă a ţării în UE. Suntem convinşi că un nou mandat îi va permite preşedintelui Băsescu să continue reformele profunde pe care le-a iniţiat şi să grăbească aplicarea deplină a normelor şi valorilor europene în România", conchid oficialii PPE.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close