Antena 3 CNN Politică Ponta nu crede ca va fi înfiinţat un nou partid de stânga: Era un proiect anti-Geoană, nu anti-PSD

Ponta nu crede ca va fi înfiinţat un nou partid de stânga: Era un proiect anti-Geoană, nu anti-PSD

Ponta nu crede ca va fi înfiinţat un nou partid de stânga: Era un proiect anti-Geoană, nu anti-PSD
Sursa foto: Victor Ponta
26 Feb 2010   •   16:54

Noul partid pe stânga nu se va mai înfiinţa, deoarece proiectul era gândit pentru ipoteza în care Mircea Geoană ar fi câştigat un nou mandat de preşedinte al PSD, crede noul lider social-democrat, Victor Ponta. El susţine că PDL şi Cotroceniul nu vor mai da verde parlamentarilor independenţi şi lui Gabriel Oprea să constituie o astfel de formaţiune poltică deoarece în momentul de faţă nu ar mai fi necesar. El mai infirmă zvonurile despre o posibilă vizită la Cotroceni, cu o săptămână înaintea Congresului, şi susţine că va avea cu Traian Băsescu doar relaţii "instituţionale".
?A fost un proiect foarte bine construit, bazat pe faptul că Mircea Geoană va rămâne preşedinte PSD şi că atunci un nou partid de stânga, cu foarte mulţi parlamentari, nu doar cei cinci care au plecat, dar şi cu organizaţii locale, era gândit că va constitui o alternativă la un PSD nereformat, care nu se schimbă. Acest proiect a eşuat sâmbătă seara, la Congresul PSD. Ceea ce vedeţi acum sunt ultimele reminiscenţe ale acestui proiect eşuat. Independenţii care sunt independenţi dar sunt, de fapt, la putere, pentru că au un ministru şi susţin guvernul actual, vor merge pe acelaşi drum pe care a mers şi PLD al domnilor Stolojan şi Flutur: mai devreme sau mai târziu vor da pe faţă ceea ce există cu adevărat, şi anume înţelegerea lor cu PDL şi faptul că sunt în acea parte a baricadei? prognozează Ponta, în cadrului unui interviu acordat agenţiei Mediafax.
Liderul PSD susţine astfel că ?nu va exista un alt partid de stânga atât timp cât PSD a dat dovadă sâmbătă de puterea de a face schimbări fundamentale, iar lucrul acesta este foarte clar pentru toată lumea, chiar şi pentru cei care gândeau înainte destructurarea PSD?.
Ponta apreciază că ultimele plecări din PSD, ale lui Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, sunt legate de scenariul care presupune înfiinţarea unui nou partid de stânga.
?Erau gândite dinainte. De altfel, uitaţi-vă la cei care au plecat: şi Ioan Munteanu, şi Şerban Mihăilescu, şi Marian Sârbu, nu sunt în niciun caz adversarii mei, ei au fost colegi ai mei şi probabil că m-au şi votat sâmbătă la Congres. Pur şi simplu au apucat, înainte de Congres, să promită că merg pe un alt drum şi acum nu au mai putut să dea înapoi? mai subliniază liderul social-democrat.
În ceea ce priveşte relaţia pe viitor cu PDL, Ponta precizează că nu se va schimba nimic, iar relaţiile cu preşdintele Traian Băsescu se vor limita la cele strict instituţionale.
?Vom fi principalii adversari politici ai PDL şi principala alternativă la ceea ce înseamnă în acest moment PDL şi guvernarea PDL. (...)domnul Traian Băsescu mi-a dovedit, nu numai mie, ci şi celorlalţi, că nu are niciun punct în comun cu modul în care vedem noi politica, cum vedem noi societatea şi atunci colaborarea sau orice fel de relaţie între noi a încetat. Nu văd nimic pentru viitor, văd doar un preşedinte care pleca de la Cotroceni în 2014 şi văd o şansă extraordinară şi o responsabilitate pentru PSD de a creşte, de a pregăti structuri locale, un guvern social-democrat şi un preşedinte social-democrat. Relaţiile vor fi strict instituţionale? mai arată preşedintele PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close