Antena 3 CNN Politică PDL ar introduce cipul biometric şi pentru cărţile de identitate

PDL ar introduce cipul biometric şi pentru cărţile de identitate

PDL ar introduce cipul biometric şi pentru cărţile de identitate
Sursa foto: Mircea Toader
15 Apr 2009   •   16:09

Sistemul biometric aplicat pentru noile paşapoarte electronice ar trebui extins şi la nivelul cărţilor de identitate, a declarat miercuri, liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader. Parlamentarul democrat-liberal a precizat că intenţionează ca, în colaborare cu Guvernul, să promoveze un proiect de lege privind extinderea formei paşapoartelor electronice şi la cărţile de identitate, care ar urma să conţină cipuri pentru accesul în sistemul bancar.
Toader a afirmat că a vorbit deja cu Imprimeria să vadă dacă instituţia poate asigura, din punct de vedere tehnic, elaborarea acestor cărţi de identitate electronice.
În opinia parlamentarului PDL, utilizarea unor cărţi de identitate electronice oferă o măsură de siguranţă în plus, care îi va apăra pe toţi cetăţenii. Toader a criticat formatul actualelor acte de identitate, uşor de falsificat.
"Aceste cărţi de identitate electronice vor putea duce la o modalitate mai sigură de acordare a creditului bancar", a adăugat Mircea Toader.
El a minimalizat controversele legate de numărul 666 care ar fi conţinute de noile paşapoarte biometrice. "Această poveste cu cipul şi urmărirea este o simplă speculaţie" a spus Toader, subliniind că pe aceste paşapoarte nu apare niciun număr fatidic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Toader pasapoarte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close