Antena 3 CNN Politică Parlamentar fără studii superioare. Câtă carte au cei care ne conduc?

Parlamentar fără studii superioare. Câtă carte au cei care ne conduc?

Parlamentar fără studii superioare. Câtă carte au cei care ne conduc?
Sursa foto: parlamentari
07 Ian 2010   •   23:47

Se poate să ai doar liceul terminat şi să fii şef la comisia de apărare sau să fii inginer de maşini-unelte, dar totuşi să faci parte din comisia de buget-finanţe? Da, se poate. În Parlamentul României. Tot felul de aleşi au ajuns să se ocupe, unii chiar de ani buni, de domenii cu care nu au nicio legătură.

Costică Canacheu. Este deputat la al patrulea mandat. Şi tot de atâta timp în comisia de apărare. Mai nou, chiar şeful ei. A terminat liceul industrial electroenergetic şi este unul dintre puţinii deputaţi fără studii superioare. Totuşi, a ajuns să conducă o comisie care controlează armata. Criteriile care l-au adus în acest post rămân necunoscute.

Nici colegii lui de comisie nu stau mult mai bine la capitolul experienţă profesională în domeniu. Mihăiţă Calimente este fost profesor de sport, Gheorghe Ana, inginer, iar Palfi Zoltan meteorolog.

Comisiile de buget-finanţe în care zilele astea se decide soarta banilor ţării sunt populate de inginerii de maşini-unelte - Marius Bota şi Radu Mardare sau de Eduard Martin şi Adrian Merka, ambii absolvenţi de educaţie fizică şi sport.

În comisia juridică un matematician şi fost antrenor de şah - Ioan Ghişe şi un contabil, Marian Bîgiu.

Alte comisii, alte exemple. Şef la comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, economista Rodica Nassar, medicul Cristian Rădulescu şi veterinarul Vasile Nedelcu sunt şefi la comisia de muncă din Senat. Iar lista poate continua.

Observator

×
Subiecte în articol: parlamentari studii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close