Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană, la Sinteza Zilei: Trebuie să terminăm cu vrajba în politică (VIDEO)

Mircea Geoană, la Sinteza Zilei: Trebuie să terminăm cu vrajba în politică (VIDEO)

Mircea Geoană, la Sinteza Zilei: Trebuie să terminăm cu vrajba în politică (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoanã
23 Sep 2009   •   22:56

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei. Acesta a făcut declaraţii interesante pe tema alegerilor prezidenţiale, considerate de liderul PSD ca fiind cele mai importante din ultimii 20 de ani. Mircea Geoană a comentat şi autosuspendarea lui Octav Cozmâncă din PSD.

Preşedintele social-democrat a declarat că este sceptic în ceea ce priveşte şansele de reuşită la alegeri ale lui Traian Băsescu. ?Este criză. Stilul domnului Băsescu nu mai merge acum. Lumea este în necaz acum?, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană a comentat şi autosuspendarea lui Octav Cozmâncă din PSD. ?Declaraţia lui Cozmâncă i-a îndârjit pe militanţii nostri. Reacţia pe care am avut-o a fost de profundă condamnare. Cum a putut să facă un joc al lui Traian Băsescu? Îl consider o mare dezamăgire umană?.

MIRCEA GEOANĂ, DESPRE AUTOSUSPENDAREA LUI OCTAV COZMÂNCĂ



?Ambiţia mea nu este să câştig pe vot negativ. Idealul meu este să-i conving pe oameni că sunt bine intenţionat şi că am un plan bun pentru România?, a adăugat preşedintele PSD.

Întrebat care ar fi situaţia României, în cazul în care Traian Băsescu ar fi reales, liderul PSD a replicat: ?Ar fi un risc de neacceptat. Riscăm să continuăm să fim o ţară învrăjbită, dezbinată. Stilul lui Băsescu este să conducă prin dezbinare. Criza economică s-ar adânci cu Traian Băsescu . Pe plan intern, va încerca puterea absolută, distrugerea partidelor parlamentare. Acest risc trebuie combătut prin orice mijloace, susţine liderul PSD.

?A făcut şi lucruri bune în mandat Nu spun că tot mandatul adversarului meu a fost negativ. Au fost oameni de bună calitate în jurul lui Băsescu, dar toţi au plecat. De ce? Pentru că nu se poate lucra în echipă cu Traian Băsescu?, susţine Mircea Geoană.

?Băsescu si-a făcut o reputaţie de om care nu-şi respectă cuvântul. Modul în care face politică este un lucru care face România să fie irespirabilă în atmosfera democratică. Tot ce înseamnă justiţie românească este sub controlul lui Băsescu. Este responsabil pentru paralizia sistemului de justiţie?, a adăugat preşedintele PSD.

Mircea Geoană a comentat şi zvonul potrivit căruia, în cazul în care ar câştiga alegerile, i-ar oferi postul de prim-ministru lui Traian Băsescu.

?Este o minciună. Este clar că este un joc de campanie. Se încearcă discreditarea efortului meu, care sugereaza că mimez lupta pentru putere?, a declarat liderul PSD.



Nu trebuie să mai existe vrajbă în politică, a mai spus Mircea Geoană. Premierul ideal, în viziunea lui Mircea Geoană, ?ar fi cineva de la PSD?. ?În viitorul guvern va trebui să avem o echipă economică de excepţie. Primul ministru va trebui să fie extrem de competent pe zona economică?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close