Antena 3 CNN Politică Iliescu despre "academicianul" Băsescu: Nu ştiu motivele, dar aşa au fost primiţi şi soţii Ceauşescu

Iliescu despre "academicianul" Băsescu: Nu ştiu motivele, dar aşa au fost primiţi şi soţii Ceauşescu

Iliescu despre "academicianul" Băsescu: Nu ştiu motivele, dar aşa au fost primiţi şi soţii Ceauşescu
Sursa foto: Ion Iliescu
11 Mar 2010   •   15:52

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu ştie care ar putea fi motivele ştiinţifice care au stat la baza primirii actualului şef de stat, Traian Băsescu, în Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, cu titlul de membru de onoare, însă îşi aduce aminte că aşa au fost primiţi şi soţii Ceauşescu în Academie.

Iliescu a spus că nu ştie care ar putea fi fundamentul ştiinţific pentru care preşedintele Traian Băsescu a devenit membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi că au fost membri ai Academiei şi soţii Ceauşescu.
"Nu ştiu care este fundamentul ştiinţific al acestei... Aşa a fost primit şi Ceauşescu, şi Elena Ceauşescu în Academie, deci eu pot să mă jenez că sunt membru într-o asemenea Academie", a comentat Iliescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a fost astăzi desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) pentru că a sprijinit această instituţie în mai multe domenii, în perioada în care a fost primar al Capitalei, a declarat Ion Basgan, vicepreşedinte AOSR.

Vicepreşedintele AOSR a mai precizat că au fost analizate la nivelul prezidiului instituţiei şi propunerile ca Regele Mihai şi Emil Constantinescu să fie numiţi membri onorifici ai forului ştiinţific, urmând ca acestea să fie luate în discuţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close